Хресний хід 2015Відбувся традиційний, щорічний 18-й хресний хід до Свято-Успенської Почаївської Лаври, приурочений до свята Почаївської ікони Божої Матері.

П’ятиденний хресний хід  за благословенням Преосвященнішого Тихона, єпископа Івано-Франківського і Коломийського розпочався 27 липня від Спасо-Преображенського храму міста Івано-Франківська. Перед початком хресного ходу була відслужена Божественна літургія та молебень про подорожуючих.

В хресному ході брали участь не тільки віряни з Прикарпаття.  Прочани приїздили з різних куточків України: Києва, Новгород-Волинського, Дніпропетровська, Закарпаття.

Різноманітна також була і вікова категорія від найменших дітей, біля трьох років, до людей похилого віку – після вісімдесяти.  Графік був дещо напружений. Підйом о 4 годині ранку, ранішні молитви. Не секрет, що особливістю всіх хресних ходів є спільна молитва. Молитовні піснеспіви завжди об’єднують серця людей. Через кожні дві години робились невеликі зупинки, так звані «привали». Обідній привал тривав довше, до двох годин. Ночівля відбувалась в школах, будинках культури. Відбій  – о 22 годині вечора. Перед сном служились акафісти, читались вечірні молитви.

Хресний хід зі словами пасхального привітання «Христос воскрес!» зустрічали вже  1 серпня зранку біля воріт Почаївської лаври. Для прочан опустили головну святиню – Почаївську ікону Божої Матері. Потім всі вклонились мощам преподобних Іова та Амфілохія Почаївських.

Згодом хресний хід рушив в Свято-Духівський Скит Почаївської Лаври. 1 серпня – престольне свято храму на честь святого Серафима Саровського.

Переглядів: 138

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів