10 червня 2016 року таборяни недільної школи, що діє при кафедральному соборі Різдва Христового, взяли безпосередню участь в Божественній літургії та в пізнавальній екскурсії по храму.

Діти готувались заздалегідь. Напередодні табір відвідав клірик собору Різдва Христового прот. Димитрій Воскресенський, який розповів дітям про основоположні аспекти православного богослужіння.

Цього дня вперше на Божественній літургії співав дитячий хор. Учасники табору та вчителі приступили до таїнств сповіді та Причастя.

По завершенню богослужіння, за благословенням Преосвященнішого єпископа Тихона, прот. Димитрій провів таборянам пізнавальну та духовно-просвітницьку екскурсію по храму. Священик розповів про облашутвання храму, його структуру, іконостас. Він також показав наочно облачення священнослужителя, священні сосуди, іншу утварь, розповівши про їх символізм та особливості звершення таїнства Євхаристії.  Діти слухали з цікавістю, задавали питання та отримували відповіді. Найбільше захоплення у хлопців виклакав огляд облаштування вівтаря.

Як зауважили організатори літнього табору “Пташки Божі”, ця подія є важливим кроком у процесі християнського виховання дітей, що полягає в допомозі правильного і глибокого розуміння Літургії і церковних таїнств. Це пізнання, яке має стати міцним фундаментом для віри і життя во Христі маленьких парафіян.

 

Переглядів: 142

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів