14 серпня 2016 року, у Неділю 8-у після П’ятидесятниці, свято Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього, день пам’яті святих мучеників Маккавеїв, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Аннинському жіночому монастирі, що у містечку Вашківці Вижницького району Чернівецької області. Цього дня обитель на Анниній горі урочисто святкує престольне свято.

Його Блаженству співслужили митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Камянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Банченський Лонгин, єпископ Конотопський і Глухівський Роман, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон, а також духовенство монастиря та гості обителі в священному сані.

За богослужінням молилася багатотисячна паства Буковини та інших регіонів України. Після читання Святого Євангелія Його Блаженство звернувся до численних парафіян та паломників, які зібралися на престольне свято Свято-Аннинської обителі, зі словом проповіді. Після одпусту було звершене освячення меду і трав. Далі Предстоятель привітав усіх з недільним днем і святом, окропив паству святою водою та благословив усіх.

За матеріалами Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Переглядів: 100

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів