20 серпня 2016 року, напередодні Неділі 9-ої після П’ятидесятниці, Преосвященніший єпископ Івано-Франківський та Коломийський Тихон звершив всенічне бдіння у кафедральному соборі Різдва Христового м. Івано-Франківська.


21 серпня 2016 року
керуючий єпархією очолив Божественну літургію у кафедральному соборі. Його Преосвященству співслужили клірики собору.

Під час богослужіння єпископ Тихон звернувся до присутніх зі словом проповіді та духовних настанов. Владика зазначив, що у сьогоднішньому Євангелії розповідається про одне з багатьох чудес, яке здійснив Господь – про порятунок потопаючого Петра в Галілейському морі. Хоча ця подія сталася майже дві тисячі років тому, але подібне трапляється завжди, відбувається з нами і зараз. В рутині та з різними скорботами ми пливемо по бурхливому життєвому морю. І, як підкреслив архіпастир, завжди Господь простягає нам руку допомоги.

Цього ж дня єпископ Тихон у кафедральному соборі Різдва Христового очолив вечірнє Богослужіння з акафістом до ікони Почаївської Божої Матері. По його завершенню Преосвященніший владика звернувся до вірян. Він розповів житіє преп. Пимена Багатостраждального, Печерського, пам’ять якого молитовно вшановувалась напередодні. Життя преподобного – приклад для наслідування і повчання у перенесенні хвороб й скорбот з вірою та упованням на милість Божу, навіть у найскладніших обставинах життя.

 

Переглядів: 89

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів