14 листопада 2016 року в Спасо-Преображенському храмі Івано-Франківська відбулись парафіяльні збори за участю церковної громади та представників Івано-Франківської єпархії, які очолив настоятель храму, Преосвященніший єпископ Тихон.

Керуючий єпархією звернувся до вірян зі звісткою про вимогу виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради звільнити приміщення храму у зв’язку із розірванням договору оренди на підставі постанови Львівського апеляційного господарського суду від 2 листопада 2016 року. Відповідний лист від 9 листопада 2016 р. надійшов на адресу єпархії. У своєму зверненні єпископ Тихон зазначив, що саме рішення Львіського апеляційного господарського суду на адресу єпархії ще не надходило. Але одразу після його отримання єпархія оскаржуватиме його в порядку касаційного провадження.

Громада висловила обурення необ’єктивним висвітлення ситуації навколо храму в місцевих ЗМІ, які дозволили собі не етичні та лайливі висловлювання на адресу парафіян та кліру храму. Представники єпархії запевнили, що будуть проводити інформаційну роботу  у повному обсязі з залученням регіональних та державних ЗМІ.

Також було запропоновано зробити відеозвернення до Президента України, міського голови, органів державної влади, Помісних Православних Церков та міжнародних правових організацій для захисту свого конституційного права.

Парафіяни запевнили, що стоятимуть на захисті свого права молитися у Спасо-Преображенському храмі до тих пір, доки не будуть вичерпані всі засоби національного та міжнародного правосуддя.

 

 

Переглядів: 217

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів