24 січня 2017 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на своїй сторінці в Facebook розмістив повідомлення проте, що «суд задовільнив клопотання щодо виселення церкви з приміщення за адресою Чорновола, 6 та повернення місту нежитлових приміщень для облаштування там дитячого садочка. Нарешті бажання мешканців міста – мати в центрі дитячий садочок, а не осередок прихильників Кремля, буде реалізовано». Ці самі образливі слова голови міської громади цитують на сайті Івано-Франківської міської ради та поширюють представники місцевих ЗМІ.

Івано-Франківська єпархія вже не вперше прикро вражена  суб’єктивним, упередженим ставленням очільника громади міста, який, використовуючи посадове становище, порушує всі можливі національні й міжнародно-правові норми та, впливаючи через ЗМІ, формує негативне ставлення до вірян Української Православної Церкви, тим самим вносить ворожнечу та дестабілізує громадські відносини у багатоконфесійному місті.

До уваги пана мера та представників ЗМІ, які розповсюджують інформацію, ігноруючи наше прохання про дотримання норм журналістської етики, доводимо до відома.

У провадженні Господарського суду Івано-Франківської області перебуває справа №909/1043/16 (суддя Деделюк Б.В.) за позовом виконавчого комітету Івано-Франківської ради до Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви про звільнення житлових приміщень, в якій і винесено сьогодні відповідне рішення за позовною заявою, яку пан Марцінків чомусь називає клопотанням.

Дана справа ґрунтується на рішенні Львівського апеляційного господарського суду – постанові від 02.11.2016 року – в іншій господарській справі №909/932/15 за позовом виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, м. Івано-Франківськ до Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Департаменту комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради, м. Івано-Франківськ, за участю третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Івано-Франківської міської ради, м. Івано-Франківськ, про розірвання договору оренди нежитлових приміщень № ДО-2971 від 20.12.2006 р. укладеного між Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківською єпархією Української Православної Церкви.

Однак, вказана постанова Львівського апеляційного господарського суду від 02.11.2016 року у справі №909/932/15 на даний час оскаржена у касаційному порядку у Вищому господарському суді України, де і перебуває зараз на розгляді!

У разі задоволення Вищим господарським судом України касаційної скарги Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви буде переглянуто і рішення, що винесене 24 січня.

Окрім того, постанову Господарського суду Івано-Франківської області від 24.01.2017 р. у справі №909/1043/16 (суддя Деделюк Б.В.) у встановлений законом термін буде оскаржено в апеляційному порядку – у Львівському апеляційному господарському суді.

Тому знову і знову Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви на чолі з Преосвященнішим єпископом Тихоном у ці святкові та радісні дні, коли Христос предвічно народжується для всіх нас, закликає до миру і любові та просить очільника громади міста, Руслана Романовича не використовувати лайливі слова, що принижують честь та гідність православних вірян.

По темі: Звернення Івано-Франківської єпархії від імені вірян Прикарпаття до мера міста Руслана Марцінківа від 21 листопада 2016 року.

Переглядів: 451

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів