В Івано-Франківській єпархії УПЦ з візитом перебував Преосвященніший єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської Митрополії, голова Адміністративного апарату Київської Митрополії Української Православної Церкви.

11 червня 2017 року, у Неділю 1-шу після П’ятидесятниці, Всіх святих, Преосвященніший Віктор очолив Божественну літургію у Миколаєво-Успенському соборі м. Коломиї.

Його Преосвященству співслужили клірики собору, також заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич. Під час богослужіння єпископ Віктор з вірними Коломиї підніс молитву за мир в Україні.

Після читання Святого Євангелія архієрей звернувся до вірян зі словом проповіді. Він зазначив, що плодом сходження на апостолів Святого Духа стала велика кількість святих угодників Божих, які прославили ім’я Христове по всій землі. Невипадково, зазначив владика, в 1-шу Неділю після П’ятидесятниці, Православна Церква вшановує пам’ять Всіх святих, які просіяли в своїх трудах і подвигах. Владика зауважив, що кожен християнин має відношення до святості й певною мірою є святим, адже всі ми у Христі Іісусі усиновлені, а в таїнстві хрещення – стали новим творінням. За словами владики, святою людиною є та людина, котра намагається втілити всі євангельські істини у своєму житті.

На завершення Преосвященніший Віктор передав благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, Предстоятеля УПЦ, та слова підтримки вірним чадам Православної Церкви. Віряни були помазані святим єлеєм, а також владика благословив усіх іконками.

Після Літургії єпископ Віктор відвідав настоятеля Успенського собору м. Коломия протоієрея Миколая Сметанюка, який наразі перебуває на лікуванні в кардіологічному відділенні міської лікарні м. Коломиї з проблемами серця. Владика Віктор благословив священика, побажав якнайшвидшого одужання, та подарував ікону собору Всіх святих Київських духовних шкіл.

Цього ж дня єпископ Віктор у співслужінні духовенства єпархії звершив читання Акафісту Іісусу Сладчайшему на подвір’ї Свято-Благовіщенському храму м. Коломиї, стосовно якого на свято Пресвятої Трійці було вчинено спробу рейдерського захоплення греко-католицькими священиками.

Преосвященніший владика висловив підтримку громаді, що переживає наразі тяжкі часи та зазначив, що єдиною нашою зброєю у будь-якій ситуації є молитва.

Того ж дня єпископ Баришівський Віктор мав зустріч із заступником міського голови м. Коломиї В. В. Бойцаном. В зустрічі взяв участь заступник голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич. Під час розмови сторони обмінялися думками щодо варіантів вирішення напруженої ситуації навколо Благовіщенського храму м.Коломия. Бесіда пройшла в конструктивній і доброзичливій атмосфері.

Переглядів: 426

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів