За декілька днів мине місяць з часу молитовного стояння громади Свято-Благовіщенського храму Коломиї. Протягом цього часу щодня віряни храму підносять молитви просто неба перед закритими опечатаними дверима.

2 липня 2017 року, у Неділю 4-ту по П’ятидесятниці, апостола Іуди, брата Господнього Божественну літургію під стінами храму звершили священики храму прот. Василій Кобелський та прот. Віталій Дімнич.

Прот. Віталій Дімнич зазначає, що: “Попри останні події, що склалися навколо храму,  враховуючи інцидент, що мав місце 29 червня у приміщенні суду, вірян, що молилися за Божественною літургією було багато, багато молоді, дітей.”

“Ми не боїмося погроз, не злякало нас і беззаконня у стінах суду, коли побили парафіян і священика! Не маємо наміру відрікатися від віри. Я українка, в православ’ї охрещена, з дитинства виросла в цій вірі  та склалася як особистість і людина. Чому маю відмовлятися від своєї віри та храму?”, – говорить парафіянка храму, постійна учасниця молитовного стояння, Тетяна Чорнобаєва.

Увечері цього дня вже традиційно священнослужителі єпархії звершили водосвятний молебень з акафістом Почаївській іконі Божої Матері.

Характерно, що ця ікона знаходиться у храмі над Царськими Вратами та на завершення Літургії була опущена для поклоніння віруючим, проте так і не була піднята, того дня, на Свято Трійці, коли греко-католицькі священики здійснили спробу рейдерського захоплення.

Фото з акафісту:

Переглядів: 369

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів