З нагоди святкування хрещення Русі за благословенням Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, з 16 по 21 липня на Прикарпатті перебуватиме чудотворна ікона Божої Матері “Призри на смирення”.

Святиня відвідає різні куточки Івано-Франківської єпархії УПЦ:

  • 16-17 липня – кафедральний собор Різдва Христового (м. Івано-Франківськ, вул. Довженка, 2),
  • 17-18 липня – Спасо-Преображенський храм (м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 6),
  • 18-19 липня – Анно-Зачатіївський храм (смт. Верховина, вул. Жаб’євська, 59),
  • 19-20 липня Храм Святого Духа (м. Косів, вул. Середня),
  • 20-21 липня – Миколаєво-Успенський собор (м. Коломия, бул. Л. Українки, 2),
  • 21-22 липня – храм на честь ікони Божої Матері “Всецариця” (с. Ценява, Коломийський р-н, вул. Українська, 103).

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, в липні 2017 року у всіх єпархіях Української Православної Церкви відбудуться урочистості з нагоди 25-ої річниці Харківського Архієрейського Собору та молебні перед шанованими чудотворними іконами Пресвятої Богородиці, які були явленні в післясоборний період. Всі ці святині доставлять в столицю у День Хрещення Русі.

Довідково:
Ікона  Божої Матері «Призри на смирення» вперше згадується у Псковському літописі у 1420 році. Стародавній образ «Призри на смирення» не дійшов до наших днів. Проте один із списків стародавньої ікони у Київському Свято-Введенському чоловічому монастирі у серпні 1993 року дивним чином відобразився на склі. Це скло прикривало ікону, але не торкалося її. Київські вчені, провівши дослідження, дійшли висновку, що зображення є неруковорним, та не змогли дати наукового пояснення диву, що сталося. Наказом Священного Синоду Української Православної Церкви від 22 листопада 1995 року святий образ Божої Матері «Призри на смирення» був визнаний чудотворним.

 

Переглядів: 1318

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів