Прес-служба Івано-Франківської єпархії повідомляє, що 15 жовтня 2017 року, в приміщенні сільської ради с. Старий Гвіздець Коломийського району відбулись збори жителів села під головуванням голови села Дяківа М.П. та за участю священиків Київського патріархату.

На зборах територіальної громади села, які насправді не були парафіяльними, піднімалось питання конфесійного підпорядкування храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці. Так само, як і в селі Острівець, жителі села, які не є парафіянами храму, взяли на себе відповідальність за зміну конфесійної приналежності релігійної громади. Настоятеля та вірян церкви на збори не було запрошено, а думка тих, які були присутніми, не була взята до уваги. Більше того, їх змусили покинути приміщення зборів.

Шляхом обману прихильники переходу у Київський патріархат заволоділи ключами храму та встановили додатковий замок. Внаслідок цього православна громада та настоятель храму прот. Микола Кушнір були змушені звершувати Богослужіння на вулиці.

Свавілля представників та прихильників Київського патріархату, за підтримки місцевої влади викликає обурення вірян Української Православної Церкви. Вкотре актуальним є питання, на підставі чого органи місцевого самоврядування вирішують долю та конфесійну приналежність культових споруд? Тоді як, до прикладу, Європейський суд з прав людини вважає незаконним втручання органів державної влади у внутрішні справи Церкви.

Івано-Франківська єпархія УПЦ вже звернулася до відповідних правоохоронних органів, органів державної влади та міжнародних організацій за захистом порушених прав православної громади с. Старий Гвіздець Коломийського району. А також висловлює свою молитовну підтримку духовенству й вірянам єпархії, що потерпають від різних форм беззаконня та релігійних утисків і засвідчує готовність захищати права православних громад у всіх можливих інстанціях.

Переглядів: 1172

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів