Голова юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов прокоментував дану заяву голови комісії УГКЦ з міжконфесійного та міжрелігійного діалогу протоієрея Ігоря Шабана для «Обозрєвателя». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«В УГКЦ захоплення православного храму в Коломиї називають непорозумінням. Це щось нове. Думаю, якраз непорозумінням є цей коментар для «Обозрєватель», — сказав протоієрей Олександр. — Всім відомі факти, що священики УГКЦ: захопили православний храм; закликали до «повернення» (читай захоплення) храмів, брали участь у побитті людей та перешкоджали їм молитись».

Твердження представника греко-католицької церкви про те, що “…допоки в один з днів не виявили, що церква відкрита. Першим це побачили греко-католики, і просто зайшли до храму….”, на переконання голови юридичного відділу УПЦ, не відповідає дійсності.

«Ці аргументи, як на мене, виглядають смішно. Наче йшли і загублений гаманець знашли. Уявіть собі на хвилинку, що православні віруючі у місті Києві в один із днів побачать відкритим храм святого Миколая на Аскольдовій Могилі і просто туди зайдуть помолитись, а потім нікого не будуть пускати і запропонують створити комісію, для справедливого вирішення цього непорозуміння. До речі, храм святого Миколая на Аскольдовій Могилі був православним і зараз ним користуються релігійна громада УГКЦ. А от спірний храм у м. Коломиї будувався православними, ще тоді коли греко-католиків не було. Для порівняння, у Коломиї віруючі УПЦ мають 2 храми, а УГКЦ 20, і невже їм немає де молитись?», — підкреслив він.

Священик наголосив, що до сьогоднішнього дня релігійна громада Української Православної Церкви й надалі законно володіє Благовіщенським храмом в м. Коломиї.

«Для всіх є очевидним, що священики УГКЦ не тільки порушили Закони державні але й Заповіді Божі. Офіційна реакція вищого керівництва УГКЦ на дії їхніх священиків відсутня, напевно чекають або покривають», — підсумував протоієрей Олександр Бахов.

Розповідь очевидця подій:

Цю ж жінку добре видно на відео, котре виклав Микола Мендинський одразу після захоплення храму. Зокрема на 2.40 хвилині навіть чути погрози “порізати горло” від так званого капелана Юрія Атаманюка.

https://www.facebook.com/100010749362958/videos/vb.100010749362958/481504202217888/?type=2&video_source=user_video_tab

Переглядів: 442

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів