22 листопада 2017 на конференції ОБСЄ в Єревані виконавчий директор наглядової ради з питань нетерпимості і дискримінації християн в Європі заявила, що влада України повинна притягнути до відповідальності винних у міжконфесійному конфлікті в Коломиї.
Ролик з її заявою оприлюднила НВО «Громадський правозахист», яка з 20 по 23 листопада у взаємодії з Бюро з демократії та прав людини (БДІПЛ) представляє в Вірменії інформацію про злочини і риторику ненависті проти православних християн в Україні.
Екс-прокурор штату Вермонт (США), голова правозахисної організації «Обсерваторія по дискримінації християн в Європі» Елен Фантіні ознайомилася з задокументованими свідченнями загроз і неприкритого насильства по відношенню до віруючих УПЦ «в присутності поліції, при ігноруванні поліцією і, часом, за участю поліції ».
«Ми вважаємо це неприйнятним, вважаємо, що влада України повинна притягнути до відповідальності всіх тих, хто винен у скоєнні насильства по відношенню до віруючих, або просто перешкоджають в здійсненні богослужінь в своїх храмах», – зазначила правозахисник.
Відео з офіційного каналу Human Rights Advocacy/НВО «Громадський правозахист».

 

 

 

Переглядів: 354

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів