28 травня 2018 року, в день Святого Духа, Преосвященніший Тихон єпископ Івано-Франківський і Коломийський з архіпастирським візитом відвідав м. Косів, де православна громада на честь Святого Духа молитовно відзначила престольне свято.

На Божественній літургії Преосвященнішому владиці співслужили настоятель храму та чисельне духовенство єпархії, які піднесли сугубу молитву за мир в державі.
Після Євангельського читання Преосвященніший владика звернувся до вірян зі словами проповіді. Єпископ Тихон розповів про свято Святого Духа, а також подякував парафіянам і гостям, котрі приїхали розділити духовну радість. Архіпастир словами стихіри «Днесь благодать Святого Духа нас собра» підкреслив, що люди, які сьогодні находяться у храмі є зібрані не чиїмось побажанням чи силою, а благодаттю Святого Духа, який предвічно від Отця сходить і Благий спасає душі наші.

По закінченню Літургії керуючий єпархією відзначив нагородами священнослужителів єпархії, а також парафіян, котрі потрудилися на благо Матері Церкви і побажав усім многих і благих літ.

Переглядів: 606

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів