27 травня 2018 року, у День Святої Трійці, відзначає престольне свято Троїцький Дуконський монастир, що знаходиться далеко від людей і цивілізації на висоті 1500 метрів над рівнем моря у на полонині Велика Дуконя під однойменною горою, за 25 км від с.Пробійнівки Верховинського району.

Щороку на храмове свято до монастиря прибуває велика кількість паломників. Прочани з Івано-Франківська, а також Чернівців, Новгород-Волинського та навколишніх сіл йдуть хресним ходом підкорюючи карпатські вершини. Хресний хід з Івано-Франківська розпочався 25 травня та в саму обитель віряни дісталися до святкової всенічної. А на саме свято Трійці, 27 травня, в обителі була звершена святкова Божественна Літургія.

Зі слів паломників, цей хресний хід нагадує людське життя, у якому людина, долаючи труднощі і перешкоди, прямує до єднання з Отцем Небесним. Тут відчувається близькість і спорідненість людських душ і стає помітним те, що губиться у стрімких хвилях повсякденності.

Історія цієї обителі налічує відносно небагато років. Монастир був побудований з ініціативи настоятеля церкви карпатського села Пробійнівка Верховинського району протоієрея Михайла Дутчака. У 1999-му році архієпископ Івано-Франківський і Коломийський Миколай (Грох) освятив місце майбутнього монастиря. В грудні цього ж року Священний Синод Української Православної Церкви благословив відкриття нової обителі.

Переглядів: 694

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів