1 липня 2018 року, в день пам’яті Боголюбської ікони Божої Матері, парафія храму, що у с.Кобаки Косівського району молитовно відзначила престольне свято.

Божественну Літургію очолив Преосвященніший єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон. Його Преосвященству співслужили настоятель храму, клірики Коломийського, Косівського та Верховинського благочинь.

Під час богослужіння єпископ Тихон звернувся до чисельних парафіян та паломників зі словом проповіді та духовних настанов. Зазначивши, що жахливим є те, що гадаринські жителі, побачивши таке велике чудо, попросили Господа покинути їхні землі. Це справжній образ людей, які мирно і спокійно живуть у своїх маєтках, у достатку, які нічого не хочуть міняти у своєму житті. Це мертві душі, котрі бачили явне чудо, але знаючи що їм прийдеться чимось пожертвувати в випадку навернення до Христа – бажають протилежного, щоб Він якнайшвидше пройшов повз них.

Після Літургії був звершений хресний хід з іконою Боголюбської Божої Матері навколо храму та всі були помазані святим єлеєм.

 

Переглядів: 589

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів