З 26 по 29 липня 2018 року відбулась паломницька поїздка до Києва з нагоди святкування 1030-ої річниці Хрещення Русі.

Віряни Прикарпаття у рамках поїздки відвідали також Свято-Успенську Почаївську Лавру, Скит святої праведної Анни, що в с. Онишківці, Свято-Богоявленський Кременецький монастир, різні обителі, що знаходяться у м. Києві.

Та основною метою поїздки прочан було взяти участь у святкуванні та Хресному ході з нагоди 1030-ліття Хрещення Русі, який цього року налічив біля 250 тисяч учасників. Зокрема, 27 липня 2018 року, напередодні свята Хрещення Русі, після завершення молебню на Володимирській гірці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій разом з єпископатом та духовенством Помісних Православних Церков і Української Православної Церкви очолив хресний хід із чудотворними святинями до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

28 липня 2018 року, в день пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира, у Святому Хрещенні Василія, та з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Фото з сайту Синодального Інформаційно-Просвітницького відділу УПЦ.

 

 

Переглядів: 275

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів