16 травня 2019 року, у день пам’яті преподобного Феодосія ігумена Печерського, Преосвященніший єпископ Серафим взяв участь в урочистому богослужінні в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Богослужіння очолив намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел у співслужінні ієрархів Української Православної Церкви і духовенства.

Після читання Євангелія на Літургії митрополит Павел звернувся до пастви зі словом проповіді, в якому розповів про житіє преподобного Феодосія, що він зробив для Печерської обителі під час свого земного життя і продовжує робити і до цього дня. «Його молитвами утверджується Православна віра на нашій землі, — сказав владика Намісник, — за його молитвами братія зміцнюється в тому подвизі, до якого закликав Господь і Його Пречиста Матір. Преподобний Феодосій показує нам приклад того, яким повинен бути справжній християнин, якщо він себе таким іменує. Нам же варто тільки осмислити своє життя, постаратися виправитися, принести належний плід покаяння, щоб усім разом за молитвами преподобного Феодосія, який предстоїть зараз перед Престолом Творця, стати спадкоємцями вічних благ у Царстві Небесному!»

Під час богослужіння були піднесені сугубі молитви за мир в Україні та за єдність Православної Церкви.

Після закінчення Літургії архіпастирі, священики, прихожани та численні паломники на чолі з Намісником Києво-Печерської Лаври митрополитом Павлом пройшли хресним ходом з іконою преподобного Феодосія Печерського до Дальніх печер, де був звершений молебень, після закінчення якого всьому освяченому собору було проголошено многоліття, а всі, хто молився, окроплені святою водою. Також всім паломникам була запропонована трапеза.

Джерело

Переглядів: 173

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів