19 травня 2019 року, в неділю 4-ту після Пасхи, про розслабленого в Свято-Успенській Почаївській Лаврі відбулося урочисте святкування з нагоди тезоіменитства прп. Іова, ігумена і чудотворця Почаївського.

Божественну літургію о 9:00 очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій в співслужінні митрополита Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта, намісника обителі митрополита Почаївського Володимира, архієпископа Ровеньківського і Свердловського Пантелеімона, архієпископа Городницького Олександра, архієпископа Банченського Лонгина, єпископа Івано-Франківського і Коломийського Серафима, ректора Почаївської духовної семінарії єпископа Шумського Іова, братії та гостей монастиря в священному сані.

Зі словом проповіді до присутніх паломників і прочан звернувся архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон. В своєму слові, архіпастир розкрив зміст великої тайни Воскресіння Христового та висвітлив подвиг прп. Іова.

Завершились урочисті святкування хресним ходом, під час якого мощі прп. Іова були віднесені до Печерного храму, де вони завжди почивають.

Переглядів: 295

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів