16 жовтня 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у Херсоні відбувся всеукраїнський семінар духовенства, яке опікується людьми, котрі перебувають у місцях позбавлення волі, присвячений 25-річчю тюремного служіння в Херсонській єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Від Івано-Франківської єпархії УПЦ у заході взяв участь голова єпархіального відділу душпастирської опіки прот. Василій Костишин.

Перед початком роботи митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн звершив молебень у Свято-Духівському кафедральному соборі і благословив кожного з учасників, після чого в конференц-залі Херсонського єпархіального управління відбулося відкриття семінару, в якому, крім духовенства, також взяли участь працівники та керівники пенітенціарної служби.

Цього ж дня митрополит Іоанн освятив новозбудований тюремний храм на честь ікони Божої Матері «Несподівана Радість» в Північній виправній колонії №90 міста Херсона, яку окормляє протягом 25 років духовенство Хрестовоздвиженського храму.

В освяченні брали участь священники Херсонської єпархії, які опікуються виправними установами для ув’язнених, а також гості у священному сані, які прибули з інших єпархій для участі у всеукраїнському семінарі для тюремного духовенства, який проходив у Херсонському єпархіальному управлінні.

Після освячення храму священнослужителі мали змогу поспілкуватися з ув’язненими та з керівництвом установи. Раніше Його Високопреосвященство разом із гостями відвідали могилу і пам’ятник відомого філантропа й опікуна ув’язнених Джона Говарда, похованого в Херсоні.

Переглядів: 427

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів