5 серпня 2021 року, у день Почаївської ікони Божої Матері, Високопреосвященніший Серафим, архієпископ Івано-Франківський і Коломийський разом з сомном архієреїв співслужив Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію за Божественною літургією у Преображенському соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври.

В урочистостях на честь Почаївської ікони Богородиці взяли участь тисячі вірян з усієї України та з-за кордону. Багато з них прийшли в Почаївську лавру пішки різними хресними ходами.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Предстоятель розповів вірянам про чудесну допомогу Пресвятої Діви Марії, яку Вона виявляла на Почаївській горі, та закликав і сучасних християн звертатися до Божої Матері у скрутних обставинах життя.

Завершивши Літургію священнослужителі та віряни на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм пройшли хресним ходом до Успенського собору монастиря, де звершили молебень перед чудотворною іконою Богородиці. Після відпусту виголосили многоліття Предстоятелю, наміснику Лаври, усім архієреям, духовенству, вірянам, Українській державі, народу, владі, воїнству та усім православним християнам.

Насамкінець Блаженніший владика привітав паству зі святом на честь Почаївської ікони Божої Матері. Предстоятель подякував митрополиту Почаївському Володимиру і братії Лаври за труди для розквіту обителі, а усім вірянам побажав, щоб Господь, молитвами Богородиці, благословив їх та подав необхідне для земного життя і вічного спасіння-повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Переглядів: 342

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів