28 вересня 2018 року близько 13.00  год представники місцевої влади за участю НВР «Правого сектору» на чолі з очільником організації Марком Більчаком в смт. Богородчани захопили будівлі Митрополичих палат, що знаходяться при Свято-Троїцькому храмі УПЦ. Не представляючи ніяких офіційних документів, біля 30 чоловік  зламали двері, розбили вікна та побили віруючих, в тому числі настоятеля храму прот. Володимира Шувара.

Таким активним діям із застосуванням фізичної сили передувало рішення органу місцевого самоврядування про передачу цих приміщень для потреб Музичної школи. Окрім того, один з учасників захоплення проник у середину храму та спробував відімнкути його з середини.

Навколо храму ситуація залишається напруженою.

Івано-Франківська єпархія УПЦ закликає, особливо у такий тяжкий та напружений час, до мирного вирішення  спірних питань майнового чи іншого характеру, виключно  у правовому полі, а також  просить представників влади та політичних організацій не вдаватись до проявів агресії та застосування фізичної сили проти українців православного віросповідання.

Переглядів: 1194

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів