5 лютого 2019 року віряни храму Свято-Троїцького храму смт. Богородчани, що чергують біля культової споруди,  виявили, що пломби, якими був опечатаний храм, – зірвані.

Як стало відомо, близько 10 години ранку група невідомих осіб несанкціоновано проникнула у приміщення храму. На місце події прибули представники місії ОБСЄ, про те ні їм, ні членам релігійної громади, які звернулися за поясненнями, поліція, що перебувала на території культової споруди, жодних коментарів не надала.

Натомість з Районної державної адміністрації поступила інформація про те, що чи то буде, чи то уже проведена інвентаризація церковного майна, для чого була створена відповідна комісія. На запитання, чому члени релігійної громади не повідомлені про створення цієї комісії та опис майна не отримано жодної відповіді.

Наразі члени релігійної громади на чолі з настоятелем  храму чергують біля храму та у приміщенні РДА, очікуючи пояснень влади.

За останньою інформацією у приміщенні Богородчанської РДА розпочалася зустріч з першим заступником голови РДА Ігорем Загірняком.

Переглядів: 453

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів