14 серпня 2019 року, у день свята Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього та день пам’яті святих мучеників Маккавеїв, Високопреосвященніший Серафим, архієпископ Івано-Франківський та Коломийський співслужив Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію звершив Божественну літургію у Свято-Аннинському жіночому монастирі, що у містечку Вашківці Вижницького району Чернівецької області. 

Його Блаженству співслужили також митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, архієпископ Банченський Лонгін, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ  Хотинський Веніамін, гості у священному сані та духовенство обителі.

За богослужінням молилися сестри обителі з настоятелькою ігуменею Августою та численні паломники монастиря. Зокрема, участь у святковій Літургії взяли віряни, які прийшли Хресною ходою за 50 кілометрів із села Розтоки Путильського району.

Нижній храм центрального собору монастиря освячений на честь святих мучеників Маккавеїв.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Після відпусту було звершене освячення меду і трав. Насамкінець, Блаженніший Владика окропив паству святою водою та благословив усіх.

Джерело

Переглядів: 108

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів