З благословіння Високопреосвященнішого Серафима, архієпископа Івано-Франківського і Коломийського священники Івано-Франківської єпархії УПЦ звершують хресні ходи, благословляють та окроплюють міста і села Прикарпаття святою водою, з молитвою про припинення «згубної пошесті і смертоносної зарази».

Зокрема, у Верховинському благочинні окрім молитовної ходи, прот. Василій Рубаняк, настоятель парафії Святого Андрія Первозванного, провідав парафіян похилого віку, які належать до групи ризику. Священнослужитель звершив Таїнство Соборування та причастив вірян, а також роздав соціальні пакети з продуктами першої необхідності.

Нагадаємо, вже понад тиждень духовенство Української Православної Церкви в містах, і селах практично щодня звершує молебні — поширення коронавірусу COVID-19, об’їздить з молитвою, хрестоподібно осіняє та окроплює святою водою міста та села. А за кожною Божественною літургією з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія на сугубій єктенії впродовж карантину виголошують особливі прохання, зокрема, за медичних працівників. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

 

Переглядів: 291

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів