10 листопада 2020 року, у день пам’яті преподобного Іова, ігумена Почаївського, архієпископ Івано-Франківський і Коломийський Серафим взяв участь в святковій Божественній літургії в соборному храмі Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Урочисте богослужіння очолив намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври Високопреосвященніший митрополит Володимир у співслужінні митрополита Климента Ніжинського і Прилуцького, Серафима архієпископа Івано-Франківського і Коломийського, Іова архієпископа Шумського, вікарія Тернопільської єпархії.

Преподобний Іов народився у 1551 році на Галичині й мав ім’я в миру Іван Залізо. Десятирічним отроком він вступив в Угорницький монастир (сучасна Коломийщина).
У ранньому віці досяг такого успіху в чернечих подвигах, що через два роки вже був пострижений в мантію з іменем Іов, а після свого повноліття — возведений у сан священника. У тридцять років він прийняв велику схиму, причому йому було повернуто ім’я Іоанн.
Відійшов до Господа преподобний Іов 28 жовтня 1651 року. Мощі його були знайдені у 1659 році після триразового його явлення митрополиту Київському Діонісію. Нині вони спочивають в печерному храмі Свято-Успенської Почаївської Лаври поруч з мощами преподобного Амфілохія Почаївського.

Після завершення Божественної літургії відбувся святковий хресний хід. Архієреї, духовенство, братія обителі та віряни пройшли з молитвою до храму преподобного Іова, де було звершено молебень.

Переглядів: 257

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів