Сей день, егоже сотвори Господь,

возрадуемся и возвеселимся в онь

(прокімен Пасхи)

 

Возлюблені у Господі всечестні отці, іноки та інокині, брати та сестри во Христі! З сердечною радістю вітаю кожного з вас:

ХРИСТОС ВОСКРЕС!!!

В цій події стверджується в нас безцінна та ні з чим незрівнянна радість нашої віри. Святий апостол Павел вчить: «Якщо Христос не воскрес, то і проповідь наша марна, марна і віра наша» (1 Кор. 15:14). Але Він воскрес! І тому являється для нас не тільки Великим, Праведним, Святим Учителем і Проповідником, а також Всемогутнім Богом, нашим Творцем і Спасителем. І ми споглядаючи очима віри на священну подію Воскресіння Христового співаємо в церковному піснеспіві: «Воскресение Христово видевше, поклонимся Святому Господу Иисусу…»

Радійте, дорогі мої, тому, що настав всерадісний день Пасхи Господньої – «праздников празник и торжество торжеств», і знов дає нам Господь благодать Святого Духа побачити Воскреслого Богочоловіка Іісуса Христа, зруйнувавшого пекло, подолавшого смерть, послуху волі Отця Небесного «навіть до смерті, і смерті хресної» відкупившого гріх Адама. Природа людини, вигорівши гріхом, схильна до гріха, і в гріху позбавленна уподібнюватись Богу, оновилась во Христі, з Ним воскресла і з Ним вознеслась до престола Отця Небесного.

До цієї слави і вічної радості в Царстві Небесному всі ми призвані. Христос Спаситель відкрив Його врата для свіх нас, Він закликає всіх і всім дає радість ще тут, на землі, відродитися до вічного життя в купелі Святого Хрещення та таємно і нерозривно з’єднатись з Ним в Таїнстві Святого Причастя.

 Ця спасительна, зцілююча благодать, дарована нам Воскресінням Христовим, особливо відчувається нами в цей день. Тому так радіє душа наша і так радісно звучить в наших храмах піснеспів в честь Переможця смерті. Являючись джерелом життя вічного. Він Сам захотів даровати нам радість пасхальної зустрічі з Ним – радість, котру ніхто не відніме в нас (Ін.16. 22), тому, що вона всередині нас, в самій глибині християнського серця, зустрівшого Воскресіння Господа.

Радість знати Бога, віровати в нього, йти за Ним і носити Його в своєму серці дає силу людському духу перемогати всі випробування, хвороби і страждання. Вона надихає нас на подвиги в ім’я любові до Бога та ближнього.

О, невимовна любов Божа до всього роду людського! Хто може вмістити Божу Премудрість і силу! Хто пізнав розум Божий! Усі ми Богом живемо і созідаємо. Храніть, брати і сестри, безцінні Божі дари; Заповіді Божі, чисту віру Христову та тримайтесь Його Церкви бо в ній спасіння і вічне життя!

Вітаю усіх Вас із світоносним святом ПАСХИ ХРИСТОВОЇ та з Апостолом взиваю «…радійте, вдосконалюйтесь, втішайтесь, будьте однодумцями, мирними і Бог любові і миру буде з вами» (2 Кор.13,11)

Нехай завжди втішає Вас Воскресіння Христове!

 

ХРИСТОС ВОСКРЕС !

З любов’ю в Господі Спасителі нашому

+  СЕРАФИМ

Архієпископ Івано-Франківський і Коломийський

Пасха     Христова 2021 р.

м.Івано-Франківськ

Переглядів: 217

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів