12 травня 2022 року на засіданні Священний Синод УПЦ звернувся до Президента України Володимира Олександровича Зеленського з проханням вжити необхідних заходів щодо беззаконь на релігійному ґрунті. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Члени Синоду висловили занепокоєння непоодинокими випадками розпалення в Україні ворожнечі і розбрату на релігійному ґрунті. Зокрема, у Верховній Раді України зареєстровані антицерковні законопроекти; окремими органами місцевого самоврядування в різних областях ухвалюються незаконні рішення про заборону або обмеження діяльності місцевих релігійних громад Української Православної Церкви. Крім того, з мовчазної згоди або ж за  відкритого втручання місцевої влади активізувалися захоплення храмів Української Православної Церкви.

Члени Синоду констатують, що усі ці факти є наслідком помилкової релігійної політики часів президентства П.О. Порошенка та руйнівної ідеології так званої Православної Церкви України.

У зв’язку з цим, Синод звернувся до Президента України Володимира Олександровича Зеленського з проханням втрутитись в цю непросту ситуацію, зупинити релігійну ворожнечу в українському суспільстві та вжити необхідних заходів проти беззаконних дій щодо Української Православної Церкви.-Повідомляє офійний сайт УПЦ.

Переглядів: 232

Теги:

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів