8 липня 2022 року прихильники ПЦУ на чолі з особами, що підробили протокол зборів громади Різдва Христового м. Івано-Франківська, виявили бажання провести “своє” богослужіння у кафедральному соборі Різдва Христового Української Православної Церкви.

Група з приблизно 30 осіб, які досі не відвідували храм Різдва Христового, підійшли до воріт близько 16 години. Як з’ясувалося під час спілкування, більшість з них є парафіянами УГКЦ, а також ПЦУ. За їхніми словами, прохання прийти на богослужіння у храм Різдва Христового 8 липня о 16.00 годині почули у церквах, які відвідують.

Деякі тих, хто виявив бажання “помолитися у храмі”, були агресивно налаштовані та викрикували погрози з нецензурною лайкою. Не всім присутнім вдалося потрапити на територію собору, яка була закрита з метою недопущення конфлікту.

Згодом більшість людей розійшлися та залишилися тільки організатори провокації. Серед них депутат крихівецької сільської ради, прихильники партії Свобода та журналісти. Також не відомо, хто саме мав звершувати богослужіння, оскільки із заколотниками не було священнослужителів.

Попри намагання вчинити провокацію, священики собору та віряни молилися за вечірнім богослужінням.

Як повідомлялося раніше, невідомі особи фальсифікували документи про проведення зборів релігійної громади та подали їх до Івано-Франківської ОДА (ОВА). На їх основі була проведена перереєстрація релігійної громади. До “переходу” у ПЦУ неодноразово закликав і мер міста Р. Марцінків.

Нагадаємо, 26 червня дійсна громада храму Різдва Христового засвідчила вірність Українській Православній Церкві, що зафіксовано протоколом та підписами п’ятиста осіб.

Переглядів: 758

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів