14 серпня 2022 року, у Неділю 9-ту після П’ятидесятниці, свято Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього та день пам’яті святих мучеників Маккавеїв, Веніамін, єпископ Хотинський, тимчасово керуючий Івано-Франківською єпархією співслужив  блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію  у Свято-Аннинському жіночому монастирі, що у містечку Вашківці Вижницького району Чернівецької області.

За богослужінням помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь напоумив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Після Літургії Блаженніший владика звершив освячення меду і трав. Вірян окропили святою водою. Предстоятель привітав паству зі святом та благословив усіх – повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Переглядів: 438

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів