21 лютого в Свято-Миколаївському храмі м. Калуш відбулось святкове богослужіння, приурочене 20-ти літтю парафіального життя громади, адже двадцять років тому була звершена перша Божественна літургія, яка стала початком життя молодої парафії.

Молитовну радість знаменної події прибули розділити Преосвященніший Тихон, єпископ Івано-Франківський та Коломийський та вперше в історії єпархії почесні гості з Польші – вікарій Перемишльської єпархії єпископ Горлицький Паісій та настоятель храму Троїцького собору м. Горлиця прот. Роман Дубець (Польська Православна Церква); Сербії – протосінгел о. Йован (Мілєнковіч), духівник монастиря Покрова Пресвятої Богородиці в с. Лєшьє Крушевачської єпархії Сербської Православної Церкви.

Богослужіння очолив єпископ Горлицький Паісій у співслужінні єпископа Івано-Франківського і Коломийського Тихона, священнослужителів єпархії, а також гостей з Польщі та Сербії в священному сані.  За Літургією молились численні прочани з єпархії,  а також окремі насельники Києво-Печерської Лаври.

По завершенню Літургії архієреї, священики та віряни з молитвами та духовними піснеспівами взяли участь в хресній ході навколо храму з великими святинями: часточками мощів свт. Миколая Чудотворця, свт. Спиридона Триміфунтського, сщмч. Максима Горлицього та святими іконами.

Насамкінець єпископ Тихон звернувся з привітальним словом до почесних гостей та парафіян храму. Преосвященніші владики обмінялися пам’ятними подарунками. Єпископ Тихон вручив єпископу Паісію панагію. Владика Паісій, в свою чергу, владиці Тихону та настоятелю храму прот. Петру Івасіву медалі священномученика Максима Горлицького. Ігумен Йован (Мілєнковіч) з Сербії привіз в дар владиці Тихону часточку мощів свт. Спірідона Триміфунтського.  Також Преосвященніший Тихон відзначив єпархіальною грамотою за заслуги перед Православною Церквою парафію на чолі з настоятелем. Гостям з-за кордону були вручені ікони, ручної роботи з бісеру, вишиті дбайливими парафіянами. Вікарій Перемишльської єпархії єпископ Паісій подякував вірянам за теплий прийом та неодноразово висловлював підтримку громаді канонічної Православної Церкви.

Цього ж дня відбулась зустріч єпископа Польської Церкви з представниками лемківської громади у м. Калуші.

Переглядів: 657

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів