Нещодавно стало відомо, що в соціальній мережі Facebook з’явилася сторінка-клон офіційної стрінки Івано-Франківської єпархії УПЦ. Адміністратори цієї сторінки комунікують та розповсюджують неправдиву інформацію від імені Івано-Франківської єпархії.

Зокрема, фальшива сторінка повністю клонує назву та частково наповнення офіційної єпархіальної сторінки Православне Прикарпаття. Івано-Франківська єпархія УПЦ, а також розміщує неправдиву інформацію, мета якої, очевидно, порушити суспільний спокій та релігійний мир на Прикарпатті.

Протягом останніх місяців соціальні мережі буквально переповнені інформацією, яка вводить в оману суспільство, закликає до насильницьких дій проти собору Різдва Христового м. Івано-Франківська, вірян та духовенства УПЦ і стає додатковим джерелом напруги у сфері релігійного життя на Прикарпатті.

Цікаво, що за всіма повідомленнями, що розповсюджуються, прослідковується один “почерк” та одні і ті ж користувачі соціальних мереж, про що повідомлялося раніше, а також боти, профілі яких створені недавно.

Все це дозволяє зробити висновок, що в час, коли наш народ героїчно бореться у війні проти окупанта, в тилу знаходяться ті, хто займається відверто підривною діяльністю та продовжують боротьбу з Церквою та українцями всередині країни!

Вважаємо, що ці дії вимагають детального розслідування з боку правоохоронних органів! Відповідні звернення вже готуються Івано-Франківською єпархією УПЦ.

Прес-служба Івано-Франківської єпархії закликає бути уважними до джерел інформації, користуватись тільки офіційними джерелами та не піддаватися на подібні провокації.

Офіційні канали інформації Івано-Франківської єпархії УПЦ:

Facebook: Православне Прикарпаття. Івано-Франківська єпархія УПЦ

Instagram: Івано-Франківська єпархія УПЦ

Переглядів: 528

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів