26 липня  2016 року за благословенням Преосвященнішого Тихона, єпископа Івано-Франківського і Коломийського віряни Прикарпаття на чолі зі священнослужителями Івано-Франківської єпархії вирушили у паломницьку поїздку до м. Києва  з метою приєднання до Всеукраїнського хресного ходу “Ходи миру, любові та молитви за Україну” та участі у святкуванні Хрещення Київської Русі і 1000-ліття давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон.

Цього дня у кафедральному соборі Різдва Христового був відслужений молебень за подорожуючих та прочани з молитвою вирушили у дорогу.

Нагадуємо, що 27 липня урочистий молебень на Володимирській гірці очолить Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій у співслужінні представників Помісних Церков світу, афонських ченців, які супроводжують святогірські святині.

28 липня буде звершена Божественна літургія у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі. Що характерно, богослужіння буде здійснено за афонським статутом — так, як його звершували 1000 років тому. Під час урочистої Літургії відбудеться прославнення Іоанна Вишенського – відомого українського письменника, який 40 років подвизався на Афоні.

Інформація за матеріалами Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Переглядів: 184

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів