Інформаційно-видавничий відділ Івано-Франківської єпархії УПЦ звертається до всіх засобів масової інформації, в тому числі  тих, що дозволили собі грубі та не етичні висловлювання на адресу парафіян, священнослужителів Спасо-Преображенського храму та всіх вірян Прикарпаття.

Хочемо зауважити, що на протязі всього часу з моменту проголошення незалежної Української держави в її інформаційному просторі ведеться полеміка стосовно статусу Української Православної Церкви. Особливо останні роки відчувається деяка напруга та неприязнь з боку місцевої влади.

Щоб не бути голослівними, додаємо грамоту, надану ще у 1990 році Патріархом Московським і всієї Русі Алексієм (Рідігером) Митрополиту Київському і всієї України, Предстоятелю УПЦ. В ній йде мова що: “…віднині бути Православній Українській Церкві незалежною та самостійною в своєму управлінні.” Якою наша Матір-Церква і є у канонічному та правовому полі вже більше як чверть століття, визнана світовим Православ’ям та перебуває у євхаристичному єднанні з Помісними Православними Церквами.

Про це також йде мова у листі 1993 року Патріарха Алексія до Міністра юстиції України стосовно статусу УПЦ.

Така ж позиція закріплена і в Статуті про управління УПЦ.

Детальніше про підтримку українських військових можна почитати на сайті відповідного Синодального відділу УПЦ за посиланням: http://kapelan.org.ua.

Отже, просимо всіх наших колег-журналістів бути максимально об’єктивними, уважними та коректними у висловлюваннях стосовно Української Православної Церкви та перш за все у своїй роботі керуватись Конституцією України, правовими та соціальними нормами  й  елементарною журналістською етикою.

 

 

 

 

Переглядів: 2006

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів