ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ!

 «Слава в вишніх Богу, і на землі мир, в людях благовоління».(Лк.2,11)

Нині ми знову прославляємо народжене у Віфлеємі Божественне Дитя. «З нами Бог!» – сповіщає Свята Церква. Зійшовши з Небес, Господь явив себе людям, щоб зцілити людські немочі і недосконалості, просвітити пошкоджені гріхом душі Своїм Невечірнім світом і дарувати Вічне життя у Царстві Небесному! Ми, християни, віримо і знаємо: пришестя Христа Спасителя в світ докорінно змінило людське життя і саму нашу природу. Ми перестали бути рабами гріха і тепер є вільними служителями Богу. Ми не боїмося буремних стихій житейського моря, бо маємо надійну пристань у Царстві Христовому. Ми більше не самотні в цьому світі, бо з нами Бог, який простягає Свою руку на допомогу. З нами Бог – значить ми повинні бути прикладом віри, надії, любові, в духовно-спраглому і метушливому світі. З нами Бог – і хай через нас Він діє скрізь, де люди потребують допомоги словом і ділом.

Прославляючи сьогодні Спасителя  світу, будемо пам’ятати, що Господь перебуває зі своєю Церквою до кінця віку. Свято Різдва нагадує нам про необхідність неухильно слідувати за Христом, який прийшов, щоб ми мали Життя Вічне. І хай не страшать нас неминучі труднощі на шляху Спасіння, і не зламають нікого приготовані на долю випробування, бо з нами Бог! З нами Бог і ми з твердою надією на Нього йдемо цим земним шляхом. З благоговінням ми вклоняємось перед тайною втілення Сина Божого. Як багато повчального в цьому явленні Спасителя і Царя Слави в цей світ. Смирення з яким Він з’явився, осоромлює нашу гординю, а бідність засуджує наше марнотратство і прагнення до багатства. Ми земні, і тому прагнемо до земного, тимчасового, минущого. Він – Господь Предвічний, Небесний, направляє наші прагнення до Вічного, незмінного багатства – Царства Божого, бо все земне – швидкоплинне, а наше спасіння і слідування за Христом залишається назавжди.

Народившись у Віфлеємі, Христос народжується в наших серцях і перебуває з нами, якщо ми бережемо вірність Йому і заснованій Ним Церкві. Він з нами, коли ми робимо добрі діла, допомагаємо ближнім, співчуваючи їм, коли ми прощаємо й не пам’ятаємо зла. Він з нами, коли ми молимося і беремо участь у церковних Таїнствах. Тільки  йдучи  слідом за Віфлеємською зіркою на шляху до Христа ми знаходимо благе і мирне життя на Землі й вічне блаженство  в  Його  Небесному  Царстві. Свята Різдвяна ніч рік-у-рік є повторенням  тієї  ночі, коли Ангели співали… (Лк.2, 14).

Возлюблені брати та сестри! Цю радість, яку ми знову переживаємо, цю подяку й любов до Нього понесемо в світ, поділяючи з тими, хто ще не знайшов Бога. Припадімо до Богомладенця, уподібнюючись розсудливим волхвам і принесімо Йому свої дари: замість золота – нашу щиру любов, замість ладану – молитву, замість смирни – добре відношення до ближніх. Світло, сяюче  у Віфлеємі, хай осяє наші душі, хай умножиться віра наша,  зміцніє наша вірність Христу і наша готовність до виконання Його вічної Заповіді – Любові.

Хай зірка, яка засяяла у Віфлеємі просвітить наші серця миром, щирою любов’ю до новонародженого Христа, до наших ближніх, наповнюючи серця Різдвяною радістю. Хай промені Віфлеємської зірки просвітять наші душі і серця миром, любов’ю й правдою!

Всечесні отці, боголюбиві іноки та інокині, дорогі брати і сестри, вірні чада нашої єпархії,  ще раз вітаю всіх вас з великим святом Різдва Христового й новим 2017 роком! Хай подасть всім вам Господь Спаситель Свою милість, та збереже і спасе всіх нас на земнім шляху та удостоїть радості єднання з Ним в житті майбутнього віку.

СЛАВІМО РОЖДЕННОГО ХРИСТА!

Милістю Божою смиренний

ЄПИСКОП ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ І КОЛОМИЙСЬКИЙ ТИХОН

Різдво Христове

м.Івано-Франківськ, 2017 р.

Переглядів: 199

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів