Як повідомлялося раніше, 4 червня 2017, священики УГКЦ здійснили спробу незаконного захоплення Свято-Благовіщенської церкви міста Коломиї.

9 червня 2017 року, попри погрози з боку священиків УГКЦ, духовенство та парафіяни храму звершили Божественну літургію, під час якої молилися за мир та взаєморозуміння.

Цього ж дня при міській раді міста Коломиї відбулось засідання так званої «контактної групи», яка нібито працює над вирішенням проблеми, що склалася навколо Благовіщенського храму.

Участь в обговоренні проблеми взяв представник відділу у справах національностей і релігій управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації, який, зокрема, наголосив, що храм Благовіщення Пресвятої Богородиці є державною власністю, а відтак органи місцевого самоврядування не можуть визначати його правове становище. Але заключення осіб, компетентних у цій справі представників УГКЦ не цікавило. Робота ж самої «контактної групи» за своєю суттю є обговоренням, яке не може створити ніяких юридичних наслідків.

Крім того, громада Української Православної Церкви користується Благовіщенським храмом на законних підставах. Тоді як представники УГКЦ, які заявляють про право на культову споруду, не надали жодних документів, які б засвідчували його.

Також на засіданні були присутніми представники Моніторингової місії ОБСЄ.

Попри погрози, які періодично лунають в сторону православних вірян Коломиї та окремих священнослужителів, громада Свято-Благовіщенського храму налаштована вирішувати проблему, яка склалася на сьогодні, виключно у правовому полі.

Переглядів: 331

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів