11 липня 2017 року зі Свято-Пантелеімонівського монастиря Афону до храму на честь ікони Божої Матері Всецариця, що у с. Ценява Коломийського району, прибула ікона Божої Матері Скоропослушниця.

12 липня 2017 року в день святих первоверховних апостолів Петра і Павла відбулася зустріч ікони Божої Матері Скоропослушниця священнослужителями єпархії та православними вірянами  м. Коломиї біля Свято-Благовіщенського храму.  Духовенство відслужило соборний акафіст Пресвятій Богородиці Скоропослушниця з водосвятним молебнем. Віряни були окроплені святою водою та помазані святим єлеєм.

Відтепер ікона Пресвятої Богородиці буде перебувати у храмі на честь ікони Божої Матері Всецариця, що у с. Ценява, а з 11.00 до 17.00 щодня буде прибувати до Благовіщенського храму Коломиї для молитовного поклоніння. Запрошуємо всіх охочих піднести свої молитви до Божої Матері перед Її образом.

Архім. Євлогій, ігумен Свято-Пантелеімонівського монастиря

Історію приїзду цієї святині у Коломию дізнавалися працівники Інформаційно-видавничого відділу єпархії.

Ікона Божої Матері Скоропослушниця була написана з благословення архім. Євлогія, ігумена Свято-Пантелеімонівського монастиря Афону для православних вірян Коломийщини,  у зв’язку з тривожними подіями, що  склались навколо Благовіщенського храму.

Святиня була передана групі паломників на чолі з прот. Георгієм Малишем 21 червня 2017 року. Як свідчить напис зі зворотнього боку: “Во славу Святої Живоначальної Трійці передається братією Свято-Пантелеімоновського монастиря на святій горі Афон в дар ікона Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Пріснодіви Марії, що іменується “Cкоропослушниця” для молитовного поклоніння, утвердження Православ’я і єднання святої Канонічної Православної Церкви на Коломийщині і Галицькій землі. Благословловення і Покров Цариці Небесної, ігумені святої Афонської гори, і всіх преподобних Отців Афонських да пребуде з правосланим народом Галичини і Прикапаття”.

Образ Пресвятої Богородиці Скоропослушниця є списком однойменної відомої чудотворної ікони, що заходиться в монастирі Дохіар Афону. Ікона-дар написана в академічному живописному стилі, сама ж оригінальна чудотворна ікона Дохіарського монастиря – у візантійському.

Афон завжди перебуває у духовному, молитовному єднанні з всіма помісними церквами та з Українською Православною Церквою, на чолі з Блаженнішим Онуфрієм, Митрополитом Київським і Всієї України, переймається та співпереживає українцям у всіх негараздах. Розповідає Іван Малиш, учасник паломницької групи, що супроводжувала ікону: “Така традиція молитовної підтримки, передачі ікон зі святої гори Афон різним монастирям існувала ще з поч. ХVІІІ – ХІХ ст. Ця ікона Божої Матері є дуже шанованою на святій горі. Зазвичай паломники, які відвідують Афон, в першу чергу, поспішають до цієї чудотворної ікони у монастир Дохіар, а вже потім вирушають далі. Братія Свято-Пантелеімонівського монастиря на чолі з ігуменом, архім. Євлогієм, котрі передали  ікону Пресвятої Богородиці, підносять молитви за вірян та Благовіщенський храм Коломиї. Серед  братії є також декілька насельників родом з Івано-Франківщини, причому один з них – із Коломиї…”.

Першу благодатну допомогу та чудотворну силу ікони  учасники паломництва відчули ще у дорозі. Подорожуючи по святих місцях, вони подолали понад 5 тис. км. автомобілем. В кінці подорожі вони помітили значну  несправність одного з коліс. Могло трапитися будь-що в дорозі, проте заступництвом Пресвятої Богородиці паломники вдало дісталися додому.

 

Фото з зустрічі святині біля Благовіщенського храму Коломиї:

Нагадуємо, з 16 по 22 липня на Прикарпатті буде також перебувати чудотворна ікона Божої Матері Призри на смирення.

Переглядів: 693

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів