31 серпня 2017 року, у день ікони Божої Матері “Всецариця”, 70-ти ліття правлячого архієрея, Преосвященнішого єпископа Тихона,  парафія на честь ікони Божої Матері “Всецариця” с. Ценяви Коломийського району урочисто відзначила престольне свято. Божественну Літургію очолив Преосвященніший Тихон, єпископ Івано-Франківський і Коломийський. Його Преосвященству співслужив вікарій Черівецько-Буковинської єпархії, єпископ Хотинський Веніамін, а також сонм духовенства Івано-Франківської та Чернівецько-Буковинської єпархій. Привітати свого архіпастиря та розділити молитовну радість прибули також чисельні паломники з обох єпархій.

За святковим богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир та спокій у нашій державі. Прот. Іоанн Веренька звернувся до вірян зі словом проповіді. Він розповів про історію шанування ікони Божої Матері “Всецариця” та наголосив на важливості молитов до Пресвятої Богородиці, Цариці Небесної на шляху до спасіння.

На завершення Літургії був звершений хресний хід зі святими іконами Божої Матері “Всецариця” та “Кровоточивий Спас”. Єпископ Тихон окропив усіх святою водою.

Єпископ Хотинський Веніамін  привітав владику Тихона з ювілеєм, побажавши йому Божої допомоги на ниві архіпастирського служіння, душевного та тілесного здоров’я. Преосвященнішого Тихона вітали священнослужителі Івано-Франківської єпархії, а хор, сонм духовенства та чисельні віряни заспівали владиці-ювіляру многоліття.

Всі були помазані святим єлеєм. Парафіяни та гості розділили духовну радість за святковою трапезою.

Переглядів: 583

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів