Як повідомляла прес-служба Івано-Франківської єпархії УПЦ раніше, щодо двох релігійних громад – Успіння Пресвятої Богородиці с. Старий Гвіздець Коломийського району та громади на честь Святого Великомученика Георгія Побідоносця с. Острівець Городенківського району – під тиском органів місцевої влади та за сприянням представників Київського Патріархату було здійснено незаконну спробу зміни їх конфесійного підпорядкування

У неділю, 22 жовтня 2017 року, настоятель та віряни Свято-Успенського храму села Старий Гвіздець звершили недільне Богослужіння на вулиці перед храмом, оскільки, як повідомив настоятель прот. Микола Кушнір, ключами від культової споруди шляхом обману заволоділи прихильники Київського Патріархату. Всупереч повідомленням, які розповсюджують окремі медіа, про те що, більшість представників вказаної релігійної громади висловились за перехід у так званий Київський патріархат, на богослужінні були присутніми близько 70 вірян.

Цього ж дня, під  Свято-Георгієвським храмом села Острівець  відбулась Літургія, яку очолив прот. Микола Богаченко. Для молитви зібралось близько 50 вірних.

Переглядів: 1216

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів