Прес-служба Івано-Франківської єпархії УПЦ повідомляє про спробу захоплення Свято-Троїцького храму смт. Богородчани за підтримкою місцевих чиновників.

Нещодавно в селищі були розвішані оголошення про так звані “парафіяльні збори громади щодо зміни конфесійної юрисдикції релігійної громади”, котрі мали відбутися у Палаці культури у неділю, 3 лютого 2019 року.

За свідченнями очевидців уночі з 31 січня на 1 лютого 2019 року невідомими особами було здійснено проникнення шляхом злому замків до культової споруди, викрадення речей з храму, а також  заміна замків на дверях храму. Внаслідок чого, більше сотні вірян не можуть потрапити до власного храму.

Наразі представники органів місцевого самоврядування говорять, що нічого не сталося, ознаків злочину у перерахованих подіях не вбачають. Представниками поліції двері храму опечатані, а настоятель громади, прот. Володимир Шувар з вірянами змушені молитися просто неба.

Біля храму також перебувають представники ПЦУ-СЦУ “архімандрит” Феогност з Манявського монастиря з особами, які не мають жодного відношення до релігійної громади храму.

Івано-Франківська єпархія УПЦ закликає до вирішення  спірних питань виключно  у правовому полі, а також  просить представників політичних, релігійних організацій та влади не вдаватись до проявів агресії та переслідування православних українців однієї з канонічних Православних Церков за  ознакою релігійного віросповідання шляхом відібрання храму!  А також пам’ятати, тим людям, що піднімають руку на Церкву слова зі Святого Письма апостола Павла: “Не обманюйтесь: Бог поругаєм не буває. Що посіє людина, те і пожне” (Гал. 6:7).

Про перебіг подій біля Свято-Троїцького храму буде повідомлено додатково.

Станом на сьогодні, 2 лютого 2019 року  молитовне стояння під стінами храму триває.

Переглядів: 1789

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів