18 червня 2019 року в Почаївській семінарії відбувся 26-й випуск. За звичаєм богослужіння проходило в Успенському соборі Почаївської Лаври. Вечірнє богослужіння, 17 червня 2019 року, очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, якому співслужили митрополит Почаївський Володимир, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Серафим та ректор Почаївської семінарії єпископ Шумський Іов.

Святкова Божественна літургія на честь 26-го випуску також проходила в Успенському соборі Почаївської Лаври. Літургію очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, якому співслужили митрополит Миколаївський та Очаківський Пітірім, митрополит Почаївський Володимир, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Серафим та ректор єпископ Шумський Іов. Під час богослужіння Архіпастирям співслужило числене духовенство в лиці викладачів семінарії в священному сані та випускників духовної школи.

По закінченню літургії в Успенському соборі був відслужений подячний молебень, після якого викладачі та вихованці семінарії вклонились святиням Почаївської лаври: чудотворній іконі Богматері, мощам святих угодників Іова та Амфілохія Почаївських та Стопі Божій Матері. Вклонившись святиням Почаївської лаври викладачі та вихованці семінарії на чолі з Архіпастирями направились в Троїцький собор, де розпочалася довгоочікувана актова частина та вручення дипломів випускникам семінарії. Гостем під час проведення актової частини був митрополит Миколаївський та Очаківський Пітірім.

Джерело

Переглядів: 299

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів