У ЗМІ поширюється інформація, про те що 8 березня 2023 року суд зобов’язав поліцію відкрити кримінальне провадження за «привласнення» майна, яке нібито належить ПЦУ.

Звинувачення віруючих релігійної громади кафедрального собору Різдва Христового УПЦ в Івано-Франківську про те, що вони нібито незаконно заволоділи храмом є безпідставними та надуманими. Так як в даному випадку має місце рейдерське захоплення релігійної громади прибічниками ПЦУ, та її незаконна переєстрація з метою незаконного заволодіння Собором Різдва Христового, що належить на законних підставах віруючим УПЦ, а також будувалось ними на власні пожертви.

Релігійна громада кафедрального собору Різдва Христового УПЦ в Івано-Франківську ніяких рішень про зміну підлеглості до ПЦУ не приймала, а рішення про нібито зміну підлеглості приймалось сторонніми особами які до редігійної громади не належать, і зараз вчиняють спроби захопити єдиний храм , який належить віруючим релігійної громади УПЦ.
У зв’язку із чим релігійна громада УПЦ захищає свої права та оскаржує незаконне рішення у судовому порядку!
Звертаємось до органовів місцевого самоврядування припинити порушення прав віруючих та релігійних громад УПЦ

Закликаємо Президента України, захистити конституційне право на свободу віросповідання віруючих релігійної громади кафедрального собору Різдва Христового УПЦ в Івано-Франківську

Переглядів: 671

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів