26 -28 липня  2016 року відбулась паломницька подорож вірян Івано-Франківської єпархії до м. Києва на святкування Хрещення Київської Русі.

Православні християни Прикарпаття мали можливість долучитись до наймасштабнішого Всеукраїнського хресного ходу “Ходи миру, любові та молитви за Україну”, зустрічі обох гілок хресних ходів зі сходу та заходу України на Європейській площі та урочистому молебні до Дня Хрещення Русі на Володимирській гірці, який очолив Предстоятель Української Православної Церкви.

Прикарпатці разом із величезної кількістю богомольців зі всієї України взяли участь у святковому богослужінні в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Як і анонсувалось,  богослужіння було здійснено за афонським статутом — так, як його звершували 1000 років тому. Під час урочистої Літургії відбулося прославлення відомого українського письменника та подвижника г. Афон. – преп. Іоанна Вишенського.

Прочани відвідали також монастирі столиці та на даний момент повертаються додому.

Очевидці та учасники урочистостей за внутрішнім відчуттям духовного злету та невимовної радості порівнюють цю подію зі святом Пасхи Господньої.

Христос Воскрес, браття та сестри! Воістину воскрес!

Переглядів: 309

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів