30 липня 2016 року, напередодні Неділі 6-ої після П’ятидесятниці Преосвященніший єпископ Івано-Франківський та Коломийський Тихон звершив всенічне бдіння у кафедральному соборі Різдва Христового м. Івано-Франківська.

31 липня, у Неділю коли Церква згадує Святих отців шести Вселенських Соборів, Преосвященніший Тихон звершив Божественну літургію в тому ж соборі. Владиці співслужили клірики собору.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир та спокій у нашій державі Україні.

Владика Тихон звернувся до вірян зі словом проповіді, привітав із воскресним днем та призвав на всіх Боже благословення.

Цього ж дня єпископ Тихон очолив вечірню з акафістом до ікони Почаївської Божої Матері, що знаходиться над Царськими вратами у соборі. По завершенню богослужіння Преосвященніший владика звернувся зі словом проповіді та духовних настанов. Він, зокрема, розповів житіє преп. Іоанна Багатостраждального Печерського, пам’ять його також молитовно вшановується цього дня. Владика наголосив на прикладі святого, що кожен християнин з терпінням та смиренням повинен нести свої щоденні, хоч не такі великі, подвиги та випробовування, які по Промислу Господньому стають нам дорогою до спасіння.

Переглядів: 106

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів