Як повідомлялося раніше, 4 червня у День Святої Трійці греко-католицькі священики здійснили спробу рейдерського захоплення Свято-Благовіщеського храму Коломиї.

Наразі ситуація залишається напруженою. Щодня до храму прибуває одіозний священик УГКЦ о. Михайло Арсенич — настоятель Церкви Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в селі Матеївці Коломийського району, мешканець села Нижній Березів Косівського району. Відомий  радикально-агресивною промовою у Коломиї, через яку керівництво УГКЦ винесло декрет Про канонічне попередження від 13 грудня 2013 р., де вказується, що його діяльність суперечить місії священика. Того разу о. Михайло розкаявся і попросив прощення.

Проте він на чолі з однодумцями-священиками та невеликою паствою продовжує сіяти розбрат в українському суспільстві. На Прикарпатті , де до цього часу співіснували різні конфесії, тоді як греко-католицькі священики сприяють загостренню релігійної ситуації, порушуючи всі можливі українські та міжнародні стандарти в галузі прав людини, ображають та провокують вірян Української Православної Церкви. Керуючись псевдопатріотичими та націоналістичними закликами, називають їх ворогами та погрожуючи забрати один із двох храмів у Коломиї.

Пропонуємо до перегляду відео з місця події:

Коментар настоятеля та сестриць храму щодо спроби захоплення:

Переглядів: 566

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів