На сьогодні ситуація навколо Благовіщенського храму міста Коломиї не зазнала суттєвих змін.

В юридичному аспекті тільки релігійна громада УПЦ має законні підстави на користування культовою спорудою. Це відомо і правоохоронним органам, і в Івано-Франківській обласній державній адміністрації, з якою укладено охоронний договір.

Органи місцевого самоврядування також усвідомлюють, що  храм є власністю держави. Наразі робляться спроби незаконного проведення позапланових перевірок без зазначення підстав їх проведення. Наголошуємо, що усі без виключення незаконні дії органів державної влади та місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб будуть оскаржуватися у встановленому законом порядку.

Греко-католицькі священики далі звершують свої богослужіння на території храму.

Парафіяни Благовіщенського храму продовжують молитовне стояння під опечатаними дверима. За словами вірян, вони будуть стояти до кінця, доки їх порушені конституційні права не будуть відновлені, а двері храму –  відчинені перед громадою.

Інформаційно-видавничий відділ Івано-Франківської єпархії УПЦ продовжує висвітлення проблеми до відома усіх жителів України. Також завдяки створенню представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях проблеми релігійної нетерпимості в Україні, в тому числі тої, яка склалася в Коломиї, будуть постійно доводитись до відома європейському та міжнародному співтовариству.

Переглядів: 200

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів