7 липня 2017 року, коли Православна Церква вшановує свято Різдва чесного славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, Преосвященніший Тихон єпископ Івано-Франківський і Коломийський очолив святкове богослужіння під час престольного свята в храмі на честь Різдва святого Пророка, Предтечі і  Хрестителя Господня Іоанна в м. Долина.

Преосвященнішому Владиці співслужили: настоятель храму, прот. Володимир Приймак, архімандрит Патрокл, котрий прибув зі Свято-Успенської Почаївської Лаври, прот. Віталій Чібісов, прот. Олег П’ятниця, прот. Віталій Дімнич.

За богослужінням була прочитана особлива молитва за мир та спокій в нашій державі. Після благовіствування Євангелія Преосвященніший єпископ Тихон промовив проповідь, у якій привітав зі святом священнослужителів та всіх присутніх у храмі.  Владика розповів про благочестиве життя праведних Захарії та Єлизавети, чудесне зцілення Захарії та народження  Пророка Іоанна.

“Спаситель наш, перед  тим як прийти у світ, обрав для себе проповідника-пророка, який сповіщав усім про близьке пришестя Месії”, – зазначив владика.  Розповівши про обставини народження Хрестителя Іоанна, життя у пустині, єпископ Тихон зробив наголос на аскетичних подвигах Пророка, на їх актуальності для нас в сьогоднішній час: “Ми всі повинні молитися до святого славного Пророка,  Предтечі і Хрестителя Іоанна, взирати на його аскетичні подвиги, самопожертву й старатися виправляти всі ті помилки, які ми часто допускаємо у повсякденному житті. Цей приклад аскези, самопожертви і боговідданості є дуже актуальним у наш час. Час, коли відбувається змішування культур, релігій, коли вікові  моральні устої нівелюються, принижуються, чи навіть зовсім підміняються популярними принципами вседозволеності, непокори й егоїзму, ми повинні знову й знову прибігати в своїх молитвах до Пророка і Предтечі Іоанна, щоб по його молитвах Господь захистив від всього злого нас і наших дітей.”

На завершення богослужіння владика Тихон звершив водосвятний молебень та всі присутні були окроплені святою водою.

Переглядів: 514

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів