9 липня 2017 року, у Неділю 5-у після П’ятидесятниці, в день коли Православна Церква вшановує пам’ять Тихвинської ікони Божої Матері, Преосвященніший Тихон єпископ Івано-Франківський і Коломийський очолив богослужіння в Спасо-Преображенському храмі м. Івано-Франківська.

За Божественною літургією Преосвященнішому владиці співслужили клірики храму. Під час богослужіння була піднесена покаянна молитва за мир та спокій у нашій державі.

Після читання Святого Євангелія владика звернувся до вірян зі словом проповіді, в якій розкрив зміст сьогоднішнього благовістя про вигнання бісів Іісусом Христом, які так часто поселяються в людях. Єпископ Тихон вкотре нагадав усім про нашу гріховність перед Богом, про те, що ми живемо в дуже складний час, коли нас овіюють нескінченні потоки напастей та спокус, котрим нам буває дуже тяжко протистояти. Він зазначив, що диявол безустанно старається спокусити людство та всіляко перешкоджає людям у їх єднанні з Христом, спасінні. Тому для всіх є дуже важливо жити церковним життям, брати участь у богослужіннях та таїнствах, з допомогою яких ми зможемо подолати всі диявольські перешкоди  та осягнути Царство Боже.

Після Божественної літургії був проведений хресний хід навколо храму з читанням Богородичного правила.

Згодом відбулися чергові парафіяльні збори, під час яких була прийнята нова редакція статуту громади Преображення Господнього, котру вирішили подати на затвердження у відділ по справах духовності та релігій Івано-Франківської ОДА.

Напередодні єпископ Тихон звершив всенічне бдіння у кафедральному соборі Різдва Христового.

 

Переглядів: 118

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів