14 жовтня 2017 року відбулися збори жителів села Острівець Городенківського району Івано-Франківської області під головуванням сільського голови Юрчишина Михайла Івановича.

На зборах жителів села піднімалось питання конфесійного підпорядкування релігійної громади Святого Великомученика Побідоносця Георгія Української Православної Церкви. З невідомих причин жителі села взяли на себе сміливість вирішувати подальшу долю храму, громади та навіть священика і настоятеля храму Миколи Богаченка.  На зборах були присутні представники Київського Патріархату, які повідомили вірним УПЦ та їх священику, що територіальна громада Острівця проголосувала за перехід релігійної громади канонічної Української Православної Церкви  у Київський Патріархат.

Таке свавілля викликало подив та обурення віруючих Свято-Георгіївського храму.  Для священика храму, протоієрея Миколи Богаченка стало незрозумілим чому за нього вирішували в якій конфесії йому служити та кому підпорядковуватись. Релігійна громада рішуче виступила проти таких рішень територіальної громади та не погодилася переходити в Київський Патріархат.

«Вони попросили відкрити храм. Звичайно, ми на це не погодилися. В той час, коли було це зібрання, наші парафіяни, жителі села, які кожної неділі, кожного свята приходять в храм, залишилися з нами, священиками, біля храму. Ми молилися читали акафіст Покрови Божої Матері», — підкреслив настоятель.

Тож представники «УПЦ КП» відслужили молебень біля храму, а потім влаштували коротку перепалку з вірянами. «Вони вирішили все-таки спробувати «образумити» наших парафіян, але  швидко зрозуміли, що їм тут нічого не добитися, й десь за пів години покинули церковний двір», — розповів о. Миколай.

Наступного дня, у неділю, у Свято-Георгівському храмі була, як завжди, відслужена Божественна літургія. Настоятель храму разом з вірянами дякують Богу й усім за молитовну підтримку.

До уваги відео з сторінки Газети “Край” у фейсбуці.

Вже вкотре органи місцевого самоврядування спільно з представниками Київського Патріархату використовують неосвіченість  людей, залучаючи їх до псевдоюридичних процедур. Такі дії посадових осіб місцевого самоврядування сіють ворожнечу між односельчанами та ведуть до загострення відносин в українському суспільстві. При цьому часто здійснюється підміна понять: церковнослов’янську мову ототожнюють з російською, територіальну громаду села ототожнюють з релігійною громадою храму, постійно використовуються вже звичні літери “МП”, якими представники ЗМІ вводять в оману громадян України.

Такі дії є прямим доказом інформаційної війни, яка сьогодні ведеться проти Української Православної Церкви – єдиної конфесії православного віросповідання в Україні, яка з’єднана із Вселенською Православною Церквою та отримала визнання інших помісних православних Церков: Константинопольської, Олександрійської, Антіохійської, Єрусалимської, Руської, Сербської, Румунської, Болгарської, Грузинської, Кіпрської, Грецької, Польської, Албанської, Чеських земель і Словаччини.

Українська Православна Церква є незалежною та самостійною у своєму управлінні та немає жодної фінансової чи адміністративної підзвітності перед іншими помісними Церквами.

Єпархіальне управління Івано-Франківської єпархії УПЦ просить віруючих своєчасно повідомляти про всі випадки порушення законності та правопорядку з боку органів державної влади та місцевого самоврядування для вжиття необхідних засобів захисту прав релігійних громад відповідно до чинного законодавства України.

До теми: Звернення єпархії щодо статусу УПЦ.

Переглядів: 928

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів