13 січня 2019 року в с. Похівка Богородчанського району відбулись збори села, котрі сільський голова Микола Остапчук та голова зборів Мирослав Аннюк оголосили зборами церковної громади УПЦ, на яких розглянули питання переходу в СЦУ (ПЦУ).

Глава релігійної громади, настоятель Благовіщенського храму протоієрей Володимир Шувар про це повідомлений не був. Священик та вірні УПЦ заявили, що відбувається порушення церковного статуту, пояснивши, що, згідно із законом, збори релігійної громади скликаються і проводяться головою парафіяльної ради. Після того, як їхні заяви проігнорували, вони вимушені були покинути збори. Тож інші учасники зібрання, більшість з яких не мали ніякого відношення до Благовіщенської релігійної громади УПЦ, проголосували за її перехід в ПЦУ. У голосуванні брали участь представники греко-католицької громади, приїжджі і незначна кількість парафіян місцевого храму, деякі з яких його практично не відвідували.

14 січня 2019 року до храму мали намір потрапити прихильники переходу в ПЦУ, проте зустріли спротив парафіян храму та приміщення за участю поліції було опечатане.

Проте вже 17 січня 2019 року за підтримки місцевої влади прихильники ПЦУ вночі проникли до храму шляхом злому та замінили замки.

18 січня 2019 року, в Благовіщенському храмі Української Православної Церкви вже звершували свої богослужіння представники ПЦУ.

В той час, коли у ЗМІ подію висвітлили традиційно однобічно так, буцімто сама релігійна громада вирішила покинути лоно власної Церкви, у день Навечір’я Богоявлення жителі села, парафіяни УПЦ,  змушені були діставатися до смт. Богордчани, щоб потрапити на богослужіння.

 

Переглядів: 1211

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів