Клірики Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви дедалі частіше зазнають тиску з боку правоохоронних органів.

Зокрема, настоятелі парафій Івано-Франківської єпархії отримують телефонні дзвінки із «запрошеннями» з’явитися у місцеві структури правоохоронних органів. При цьому правоохоронці без будь-яких пояснень вимагають надати для ознайомлення установчі документи релігійної громади, документи про право власності на будівлю храму, земельну ділянку тощо.

Прес-служба єпархії наголошує, що такі дії безсумнівно суперечать чинному законодавству України, адже згідно Конституції України, жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова. Крім того, священнослужителі не зобов’язані надавати будь-які документи чи особисто з’являтися на виклики до правоохоронних органів, якщо їх належним чином не повідомлено про мету виклику,  їхній процесуальний статус та якщо при цьому не надано скористатися правничою допомогою.

Нагадаємо, що жодна із Помісних Православних Церков не висловила жодної підтримки легалізації розколу в Україні. На думку ієрархів Єрусалимської, Антіохійської, Александрійської, Руської, Сербської, Польської, Чеської, та інших Церков, дії Константинопольського патріарха Варфоломія  стосовно надання Томосу невизнаним церковним організаціям  України не сприяють об’єднанню православних християн в Україні, а навпаки поглиблюють розділення Церкви.

Переглядів: 636

Коментарі закриті

Перейти до панелі інструментів